Vítám všechny, kteří milovníky fantasy světů a sci-fi příběhů. Doufám, že se vám moje povídky budou líbit. Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková.

sobota 27. května 2023

CYBERPUNK SCI-FI POVÍDKA - Kyberpunková bouře - postavy příběhu - Max


Max Hastings se narodil do prostředí Zenith City, futuristického metropole plného technologických inovací a korporátní moci. Od mládí byl obklopen vyspělou technologií a vlivem korporací, které ovládaly město.

Po dokončení střední školy se Max rozhodl, že se připojí k prestižní kurýrní službě "FutureExpress". Začal pracovat jako poslíček, který se specializoval na rychlé a bezpečné doručování zásilek v celém městě. Své dovednosti v navigaci a kybernetických prostředcích rychle zdokonalil, což mu umožňovalo přesné a efektivní plnění svých pracovních úkolů.

Během svého zaměstnání v "FutureExpress" Max začal vnímat stále více temnou stránku korporátní moci a manipulace, které obyvatelé Zenith City podléhali. Zpočátku to byly jen drobné známky, ale postupem času se jeho znechucení a odpor vůči systému prohlubovaly...


Max pracuje jako poslíček pro prestižní kurýrní službu nazvanou "FutureExpress" ve městě Zenith City. Denně se prohání mezi mrakodrapy, přebírá a doručuje důležité zásilky. Jeho oblečení je plné high-tech gadgetů a jeho kybernetický implantát mu umožňuje rychlé a přesné navigování městem. Přestože Max původně přistoupil na práci v "FutureExpress" s nadějí na zajímavou kariéru v technologickém světě, postupem času si uvědomuje temnou stránku korporátní moci, která řídí Zenith City. Začíná se znechucovat manipulací a kontrolováním, kterým obyvatelé podléhají. Jednoho dne, při předání zásilky, Max zaslechne podezřelou konverzaci mezi vlivným ředitelem CyberCorp a vysokým vládním úředníkem. Zaslechne, jak plánují manipulovat s důležitými informacemi, aby získali větší kontrolu nad městem. Toto odhalení otevírá Maxovi oči a naplňuje ho pocitem naléhavé potřeby postavit se proti systému. Rozhodne se vyhledat "Síťový odpor", tajnou skupinu odbojářů, kteří bojují za svobodu a spravedlnost. Prochází do temnějších částí města, kde se setkává s kontaktem, který mu poskytne kódový klíč k jejich skrytému útočišti. Po příchodu do úkrytu se Max setkává s členy "Síťového odporu". Jsou to hackeři, aktivisté a techničtí géniové, kteří sdílí jeho odpor proti korporátnímu systému. Přijmou ho do svého kruhu a začnou ho trénovat v boji proti kybernetickým útokům, šifrování a sabotáži. Max je fascinován odvahou a odhodláním lidí kolem sebe. Stává se důležitou součástí "Síťového odporu", přispívá svými kurýrními schopnostmi a znalostmi města. Spolu se skupinou plánují útoky na důležité infrastruktury korporací, odhalování jejich tajných operací a šíření pravdy mezi obyvateli Zenith City.



Povaha Maxe : 

Max má odvážnou a odhodlanou povahu. Vyzařuje důvěru a sebejistotu, ačkoliv čelí mnoha výzvám a nebezpečím, neustupuje před korporátní mašinérií. Je inteligentní, rychlý a schopný přizpůsobit se různým situacím. Má cit pro spravedlnost a silný pocit empatie. Není lhostejný k utrpení druhých a snaží se pomoci těm, kteří jsou utlačováni korporátním systémem. Jeho oddanost "Síťovému odporu" a jejich věci mu dodává sílu a motivaci pokračovat v boji za svobodu.

Nicméně, Max se potýká s vnitřním dilematem ohledně využívání technologií a kybernetických implantátů. Ptá se, jak daleko je připraven jít a jaké jsou důsledky ztráty lidskosti ve prospěch technologických zdokonalení. Tato vnitřní konfliktní stránka přidává hloubku a komplexnost jeho postavě v příběhu.

Občas se projevuje , jako uzavřený a opatrný jedinec. Kvůli své minulosti a zkušenostem si udržuje vzdálenost od ostatních lidí, což může být někdy vnímáno jako nedostatek důvěry. Jeho nedůvěra může také vést k tomu, že se obtížně otevírá a sdílí své pocity a myšlenky s ostatními.

Maxova odhodlanost a touha po spravedlnosti mohou také mít své stinné stránky. Někdy se může pustit do riskantních situací, které ohrožují nejen jeho vlastní bezpečí, ale i bezpečí týmu. Jeho pevná víra v boj proti korporátnímu systému ho může vést k tomu, že se stává slepým vůči ostatním možnostem a perspektivám.

Dalším negativním aspektem Maxovy povahy může být jeho vnitřní konflikt ohledně využívání technologií. Jeho nejistota a obavy o ztrátu lidskosti mohou ho částečně zdržovat nebo mu bránit v plném využití svých schopností a potenciálu.
Max se musí vyrovnávat s vlastními démony a hledat rovnováhu mezi svými cíli a vlastním osobním rozvojem.
Max je naplněný pocitem, že konečně dělá něco smysluplného, že se postavil na stranu spravedlnosti. I když se ví, že cesta "Síťového odporu" je plná nebezpečí a rizik, Max se rozhodl, že neustoupí před korporátními silami. Je připraven bojovat až do konce, v naději na lepší a svobodnější budoucnost pro Zenith City a jeho obyvatele.





Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková 

(Obrázky jsou ilustračního charakteru, vytvořila jsem si je přímo pro tento příběh, tuto povídku, v generátoru programu Image Creator, v prohlížeči Bing. Obrázky na moje zadání vytvořila umělá inteligence DALL - E. Tento program si může vyzkoušet, každý z vás zdarma na stránkách Bing Image Creator)

Žádné komentáře:

Okomentovat