Vítám všechny, kteří milovníky fantasy světů a sci-fi příběhů. Doufám, že se vám moje povídky budou líbit. Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková.

sobota 27. května 2023

CYBERPUNK SCI-FI POVÍDKA - Kyberpunková bouře

V roce 2177 je technologický pokrok a korporátní moc, tak rozšířené téma, že svět se uvedl do jistého chaosu.  Technologie ovládaly každodenní život lidí. Tento svět přetékajícím neonem a virtuální realitou se stal místem pro příběh jednoho muže, jehož osud byl zapsán do sítí a zbytky jeho lidskosti visely na vlásku.

Jeho jméno je Max Hastings. Max ztratil víru v systém a jeho záměry. Ve snaze uniknout z klece, kterou mu vytvořil korporátní režim, se přidal k hnutí odporu "Síťový odpor" Jejich cílem je odkrýt pravdu, propojit svět se skutečnou realitou a ukázat lidem, že není vše takové, jak se tváří.

Max pracuje jako poslíček pro prestižní kurýrní službu nazvanou "FutureExpress" ve městě Zenith City. Denně se prohání mezi mrakodrapy, přebírá a doručuje důležité zásilky. Jeho oblečení je plné high-tech gadgetů a jeho kybernetický implantát mu umožňuje rychlé a přesné navigování městem. Přestože Max původně přistoupil na práci v "FutureExpress" s nadějí na zajímavou kariéru v technologickém světě, postupem času si uvědomuje temnou stránku korporátní moci, která řídí Zenith City. Začíná se znechucovat manipulací a kontrolováním, kterým obyvatelé podléhají. Jednoho dne, při předání zásilky, Max zaslechne podezřelou konverzaci mezi vlivným ředitelem CyberCorp a vysokým vládním úředníkem. Zaslechne, jak plánují manipulovat s důležitými informacemi, aby získali větší kontrolu nad městem. Toto odhalení otevírá Maxovi oči a naplňuje ho pocitem naléhavé potřeby postavit se proti systému.


Jeho cesta začne v podzemním světě plném ilegálních kybernetických zón a temných uliček. Rozhodne se vyhledat "Síťový odpor", tajnou skupinu odbojářů, kteří bojují za svobodu a spravedlnost. Prochází do temnějších částí města, kde se setkává s kontaktem, který mu poskytne kódový klíč k jejich skrytému útočišti. Po příchodu do úkrytu se Max setkává s členy "Síťového odporu". Jsou to hackeři, aktivisté a techničtí géniové, kteří sdílí jeho odpor proti korporátnímu systému.

S podporou lidí, kteří se začínali odvracet od systému, se pustí do nebezpečné mise, kde se musí vyhnout bezpečnostním systémům a chráněným databázím korporací. Postupně odhaluje jejich plány na ovládnutí světa a manipulaci s informacemi. Díky svému povolání poslíčka se dokáže setkat s různými postavami: od bývalých korporátních agentů, kteří zradili systém, až po kyberpunkové bojovníky s utajenými minulostmi.

Při svém pátrání Max objeví hrozivou pravdu o korporátním systému. Zneužívání technologií, vytváření umělých krizí a vytváření závislosti lidí na virtuální realitě. Korporace manipulovaly se skutečností a utlačovaly ty, kteří se snažili odhalit pravdu. Nicméně, Max se potýká s vnitřním dilematem ohledně využívání technologií a kybernetických implantátů. Ptá se sám sebe, jak daleko je připraven jít a jaké jsou důsledky ztráty lidskosti ve prospěch technologických zdokonalení. 


Rozhodne se, že je na čase prozradit světu pravdu. Spojí síly s lidmi, kteří se jako on odvracejí od systému. Vyhledá utajovanou skupinu lidí, kteří si říkají "Síťový odpor" ti se snaží dostávat ven zprávy v sofistikovaném, šifrovaném programu, který by odhalil všechny temné tajemství korporací. Úkolem je vypustit tzv. Virtuální bouři. 

Členové "Síťového odporu "  zprvu lidem z venčí vůbec nevěří. Mají Maxe za donašeče. Postupem času, ale zjistí, že má Max odvážnou a odhodlanou povahu a neustupuje před korporátní mašinérií. Max má cit pro spravedlnost a silný pocit empatie. Není lhostejný k utrpení druhých a snaží se pomoci těm, kteří jsou utlačováni korporátním systémem. Je odhodlaný pokračovat v boji za svobodu. Nicméně, Max se potýká s vnitřním dilematem ohledně využívání technologií a kybernetických implantátů. Ptá se, jak daleko je připraven jít a jaké jsou důsledky ztráty lidskosti ve prospěch technologických zdokonalení. 




Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková avšak tuto povídku jsem zkoušela rozvíjet pomocí umělé inteligence, AI mi pomohl hlavně v technických věcech, s popisem futuristické oblasti)

(Obrázky jsou ilustračního charakteru, vytvořila jsem si je přímo pro tento příběh, tuto povídku, v generátoru programu Image Creator, v prohlížeči Bing. Obrázky na moje zadání vytvořila umělá inteligence DALL - E. Tento program si může vyzkoušet, každý z vás zdarma na stránkách Bing Image Creator)

Žádné komentáře:

Okomentovat