Vítám všechny, kteří milovníky fantasy světů a sci-fi příběhů. Doufám, že se vám moje povídky budou líbit. Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková.

čtvrtek 1. června 2023

Popis fiktivní školy Elite Academy do příběhu Elite Academy

Elite Academy, umístěná ve městě Avaloria, je prestižní soukromá internátní škola určená pro velmi bohaté a nadané studenty. Nachází se v malebném prostředí s rozlehlými pozemky a je umístěna v impozantní historické budově, která kombinuje prvky klasické a moderní architektury.



Vybavení:
Škola je vybavena nejmodernějšími zařízeními a technologiemi, aby splňovala vysoké standardy studentů a poskytovala jim komfort a luxus. Každý student má vlastní elegantně zařízený pokoj s vlastními sociálními zařízeními, připojením k internetu a nejnovějšími technologickými prvky.

Program:
Elite Academy nabízí bohatý a náročný akademický program, který se zaměřuje na celkový rozvoj studentů. Kromě povinných předmětů, jako jsou matematika, věda, literatura a jazyky, škola také nabízí širokou škálu volitelných předmětů, jako je umění, hudba, taneční umění, podnikání a design.

Mimoškolní aktivity:
Škola podporuje bohatý život studentů mimo školní prostředí. Nabízí širokou škálu mimoškolních aktivit, jako jsou sportovní týmy, umělecké kluby, debatní kroužky, výlety do kulturních a historických památek a dokonce i exkluzivní společenské události, jako jsou plesy a galavečery.

Fakulta:
Elite Academy zaměstnává výtečné učitele a odborníky v různých oblastech, kteří mají bohaté zkušenosti a pedagogické dovednosti. Učitelé vynikají ve svém předávání znalostí a zároveň inspirují studenty k vlastnímu objevování a kreativitě.

Bezpečnost:
Bezpečnost studentů je prioritou Elite Academy. Škola disponuje moderním bezpečnostním systémem, včetně profesionálního ostrahy, kamerového systému a přístupových karet. Zdraví a pohoda studentů jsou sledovány zkušenými zdravotnickými pracovníky.

Elite Academy poskytuje prostředí, ve kterém se studenti mohou rozvíjet na všech úrovních a zároveň si užívat luxusního prostředí. Škola klade důraz na budování silných hodnot, vedení a rozvoj charakteru, aby studenti mohli dosáhnout nejvyšších úspěchů ve svých budoucích kariérách.

Ředitel školy:
William  Harrison zkušený pedagog s bohatými zkušenostmi ve vedení prestižních škol. Je charismatický a uznávaný v oblasti vzdělávání. Jeho hlavním cílem je poskytnout studentům nejlepší možné vzdělání a podporu při jejich rozvoji. Je přístupný a má otevřené dveře pro studenty, rodiče i učitele. Jeho vedení se zakládá na hodnotách jako respekt, odpovědnost a vytváření inspirativního prostředí, ve kterém mohou studenti růst a dosahovat svého plného potenciálu.

Školní koleje Elite Academy/ Kampus:
Školní kolej Elite Academy je elegantní a pohodlné ubytování pro studenty, kteří se rozhodnou bydlet na kampusu. Kolej je navržena s ohledem na luxus a komfort, aby poskytovala optimální prostředí pro život a studium.

Popis:
Kolej je součástí rozlehlého kampusu Elite Academy a nachází se v blízkosti hlavní budovy školy. Je to moderní a dobře vybavená budova, která je navržena tak, aby splňovala potřeby studentů a poskytovala jim domovské prostředí.

Pokoje:
Kolej nabízí jednolůžkové i dvoulůžkové pokoje, které jsou prostorné, vkusně zařízené a plné příjemného osvětlení. Každý pokoj je vybaven moderním nábytkem, pohodlnou postelí, pracovním stolem, židlemi a dostatkem úložného prostoru. Studenti mají také k dispozici vlastní koupelnu s toaletou a sprchou.

Společné prostory:
Kolej disponuje společnými prostory, které jsou vhodné pro setkávání a společenské aktivity studentů. Patří sem studovna, kde studenti mohou pracovat na svých úkolech a projektech, společenská místnost s televizí a pohodlným posezením pro relaxaci, a také jídelna, kde je podáváno vyvážené stravování pro studenty.

Vybavení:
Kolej je vybavena moderními zařízeními a technologiemi, aby splňovala potřeby a požadavky studentů. Každý pokoj má připojení na internet a studenti mají přístup k bezplatnému Wi-Fi připojení v celém koleji. K dispozici je také prádelna, kde studenti mohou prát a sušit své prádlo.

Bezpečnost:
Bezpečnost studentů je na koleji zajištěna pomocí bezpečnostního personálu, kamerového systému a přístupových karet. Každý student obdrží identifikační kartu, která mu umožňuje přístup na kolej a do svého pokoje. Škola klade velký důraz na zajištění bezpečného a ochranného prostředí pro své studenty.

Život na koleji je důležitou součástí studentského zážitku na Elite Academy. Studenti mají příležitost poznat nové přátele, rozvíjet své sociální dovednosti a vytvářet silné pouto s ostatní

Výběrové řízení na akademii:
Elite Academy je zaměřena na poskytování exkluzivního vzdělání a má omezenou kapacitu, aby zajistila individuální péči o každého studenta. V akademii je přijímáno pouze omezené množství studentů každý rok, aby se udržela příznivá učitelsko-studentní poměr a zachovala vysoká kvalita výuky. Celkový počet studentů v Elite Academy se pohybuje kolem 300, což umožňuje osobní a individuální přístup ke každému jednotlivci. Tímto způsobem je zajištěno, že každý student má možnost využívat veškeré výhody a příležitosti, které škola nabízí.

Výběrové řízení do Elite Academy je náročné a selektivní, aby zajistilo, že do školy jsou přijímáni pouze studenti z velmi bohatých kruhů. Zde je stručný přehled požadavků a procesu výběru:

Finanční situace: Rodiče studenta musí mít finanční zajištění, které je dostatečné pro pokrytí školného, ubytování, stravy a dalších nákladů spojených se studiem na Elite Academy. Škola může vyžadovat předložení finančních dokladů a prověření majetkového stavu rodiny.

Akademické schopnosti: Studenti musí mít vynikající akademické výsledky a prokázat vysoký intelektuální potenciál. Při výběru se bere v úvahu předchozí školní výkonnost, testy a hodnocení učitelů.

Talent a nadání: Škola ocení i další nadání a talenty studentů, jako je umělecké vyjádření, sportovní dovednosti, vůdčí schopnosti nebo zájem o podnikání. Tato další nadání mohou být posouzena prostřednictvím portfolio, zkoušek nebo soutěží.

Osobnostní vlastnosti: Škola hledá studenty s vyspělou osobností, kteří jsou motivovaní, cílevědomí, komunikačně schopní a mají schopnost pracovat v týmu. Studenti by měli také vykazovat dobré hodnoty, jako je respekt, odpovědnost a integrita.

Proces výběru se obvykle skládá z několika kroků, včetně podání přihlášky, posouzení dokumentů, případně písemných testů, osobního pohovoru a hodnocení referencí. Každý přihlášený student je pečlivě posuzován s ohledem na všechny výše uvedené kritéria, aby se zajišťovala vybraná skupina talentovaných a finančně zajištěných studentů, kteří jsou připraveni využít všechny příležitosti a výhody nabízené Elite Academy.

Počet studentů na akademii:
Elite Academy je zaměřena na poskytování exkluzivního vzdělání a má omezenou kapacitu, aby zajistila individuální péči o každého studenta. V akademii je přijímáno pouze omezené množství studentů každý rok, aby se udržela příznivá učitelsko-studentní poměr a zachovala vysoká kvalita výuky. Celkový počet studentů v Elite Academy se pohybuje kolem 300, což umožňuje osobní a individuální přístup ke každému jednotlivci. Tímto způsobem je zajištěno, že každý student má možnost využívat veškeré výhody a příležitosti, které škola nabízí.


Výukové předměty na akademii:
Na Elite Academy se studenti učí širokému spektru výukových předmětů, které mají za cíl poskytnout jim všestranné vzdělání a připravit je na úspěch ve svých budoucích kariérách. Mezi hlavní výukové předměty patří:

Matematika: Studenti se učí matematickým principům, algebraickým výpočtům, geometrii a statistice. Tento předmět rozvíjí jejich logické myšlení, analytické schopnosti a problémové řešení.

Věda: Vědecké předměty, jako jsou biologie, chemie a fyzika, umožňují studentům objevovat a porozumět přírodním jevům a zákonitostem. Tím rozvíjejí svou schopnost pozorování, experimentování a kritického myšlení.

Jazyky: Studenti mají možnost studovat různé jazyky, jako angličtinu, francouzštinu, španělštinu nebo němčinu. Cílem je rozšířit jejich komunikační dovednosti a připravit je na mezinárodní prostředí.

Literatura: Předmět literatura se zaměřuje na čtení a analýzu různých literárních děl, která pomáhají rozvíjet studentovu představivost, kritické myšlení a porozumění jazyku.

Společenské vědy: Studenti se seznámí se společenskými a historickými událostmi, politickými systémy a sociálními strukturami. Tento předmět poskytuje studentům znalosti o fungování společnosti a připravuje je na aktivní účast v ní.

Umění: Škola nabízí umělecké předměty, jako je malování, sochařství, hudba a divadlo. Studenti mají možnost rozvíjet svou kreativitu, talent a výrazové schopnosti.

Podnikání: Tento předmět se zaměřuje na základy podnikání, podnikatelské dovednosti a ekonomiku. Studenti se učí o vedení firmy, marketingu, financích a inovacích.

Design: Studenti se seznámí s principy designu a architektury. Mají možnost rozvíjet svou kreativitu a přeměnit své nápady a vizí v konkrétní designové projekty.

Elite Academy si klade za cíl poskytovat vysoce kvalitní vzdělání ve všech výukových oblastech a dávat studentům příležitost objevovat a rozvíjet své jedinečné talenty a zájmy.

Sportovní kluby na Elite Academy:
Na Elite Academy existuje široká škála sportovních klubů, které poskytují studentům příležitost rozvíjet své fyzické dovednosti a vášně. Následující jsou některé z hlavních sportovních klubů na akademii:

Fotbalový klub: Fotbalový klub je jedním z nejoblíbenějších klubů na akademii. Studenti se mohou zapojit do tréninků a soutěžit v různých ligách a turnajích. Klub poskytuje nejen možnost zlepšit své fotbalové schopnosti, ale také rozvíjet týmovou spolupráci a fair play.

Basketbalový klub: Basketbalový klub je oblíbeným místem pro studenty s vášní pro tento sport. Klub nabízí tréninky a soutěže ve všech věkových kategoriích. Studenti mají příležitost zdokonalit své basketbalové dovednosti, zlepšit kondici a rozvíjet strategické myšlení.

Plavecký klub: Plavecký klub je ideálním místem pro studenty, kteří mají rádi vodu a chtějí se naučit plavat nebo zdokonalit své dovednosti. Klub nabízí profesionální trenéry a moderní plavecký bazén, kde studenti mohou trénovat a soutěžit v různých plaveckých disciplínách.

Tenisový klub: Tenisový klub je vhodný pro studenty sázející na tenis a chtějící zdokonalit své dovednosti na dvorci. Klub poskytuje kvalifikované trenéry a moderní tenisové kurty, kde studenti mohou trénovat a zúčastňovat se tenisových turnajů.

Atletický klub: Atletický klub je určen pro studenty, kteří mají zájem o běh, skok a vrh. Klub nabízí tréninky a soutěže v různých atletických disciplínách, jako je sprint, skok do dálky, vrh koulí atd. Studenti mají příležitost zlepšit svou kondici, vytrvalost a atletické dovednosti.

Volejbalový klub: Volejbalový klub je pro studenty, kteří mají rádi týmový sport s míčem. Klub nabízí tréninky a soutěže ve volejbale a umožňuje studentům zdokonalit své technické dovednosti, taktiku a spolupráci v týmu.

Tyto sportovní kluby na Elite Academy umožňují studentům rozvíjet své fyzické dovednosti, vytvářet nové přátelství a zapojit se do zdravé soutěže. Každý klub je provozován kvalifikovanými trenéry a poskytuje moderní vybavení a zařízení pro optimální tréninkové prostředí.



1 komentář:

  1. Filosofové po staletí debatují o tom, co lidi vlastně chtějí, a tys to shrnula ve dvou řádkách: "Každý student má vlastní elegantně zařízený pokoj s vlastními sociálními zařízeními, připojením k internetu a nejnovějšími technologickými prvky." :D Sen.
    Akorát nechápu, jak to tedy je s tím ubytováním. Z prvního odstavce to působí tak, že přímo ve škole má každý svůj moderní pokoj, ale jestli je tomu tak, k čemu je tam pak ještě ta kolej?

    OdpovědětVymazat