Vítám všechny, kteří milovníky fantasy světů a sci-fi příběhů. Doufám, že se vám moje povídky budou líbit. Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková.

neděle 14. května 2023

CYBERPUNK SCI-FI POVÍDKA - Hra

Yukako Naruta je obyčejná, mladá dívka, studentka, která se odstěhovala od rodičů, do velkého Tokia, ke své starší sestře Miharu, která již u rodiny nebydlí. Z malého města, je pro mladičkou Yukako, Tokio obrovským novým světem. Všechno se zdá obrovské , cizí. Najednou si přijde tak trochu sama.. Sestra Miharu pracuje v místním podniku jako servírka v Mecha centru Kyber World, kde se schází několik tisíc mladých lidí za den, a hrají on-line hry, chatují a pracují. Pořádají se tu také jakési neoficiální hack sport game, kde účastníci oné soutěže se musí nabourat do nějaké bohaté korporace, pokud je to v možnostech hráče, může převést i peníze na účty, měnit hesla, a dělat jiné kyber neplechy.

Jedním takovým hráčem s titulem mistra Mecha Hacker, je i mladík Fujiwara Katsumi, je to obávaný mistr Mecha Hacker, umí se nabořit do všech systémů, do všech sítí, umí prostě úplně všechno, dokáže ovládat jakýkoliv zabezpečený systém, dostane se všude. Je nebezpečný pro obrovské firmy ale, je i velkým a nebezpečným soupeřem všech, kdo se této podivné soutěže zúčastní.
Yukako od mala uměla s počítači lépe, jak se vztahy s lidmi, studuje cyber školu právě v Tokiu. Lidé z prostředí Mecha Hack, tyhle mladé učence kybernetiky vážně neberou, berou je jako mazánky, snoby a děti pouze bohatých rodičů, kteří nejsou schopni se samy o sebe postarat. Yukako už v dřívější době měla problémy se zákonem, když se nabourala do několika stránek škol a měnila tak prospěchové výsledky . Nedá se to rovnat soutěžím Mecha Hacku, ale přeci jenom ona z toho dobrý pocit měla, teda na rozdíl od rodičů, kterým přidělala tehdy velké problémy.

Yukako se cítí v Tokiu dost osamělá, protože sestra je stále v práci a když není v práci tráví čas se svým přítelem baseballovým hráčem Naoki Shinozukim. Aby zabila čas a trochu se seznámila s lidmi a necítila se tak osaměle, začne chodit do centra, kde pracuje její sestra. Dozví se o pořádání další soutěže Mecha Hacku, začne o tom uvažovat. Nakonec se přihlásí pod jménem Aoki. Fujiwara Katsumi se začne o nového hráče zajímat. Nikdy neslyšel jméno Aoki, že by se bál konkurence? Vrtá mu to hlavou, nikdo toho nového hráče nezná. Když se soutěž pořádá nikdo ze soutěžících neví, jaký úkol dostanou. Jsou to nervy. Nakonec je to vše jasné. Jako úkol, se mají nabourat do velmi známé lékařské soukromé kliniky. Mohou udělat co chtějí, nejdůležitější, ale je, aby se tam dostali, protože prý tato soukromá klinika má to nejlepší zabezpečení vůbec.

Když započne soutěž, všude sedí spousta mladých hochů, také i děvčata a mezi nimi je i Yukako. Když všichni po několika hodin trvající soutěže začnou bez dobrého výsledku vypadávat zůstane u počítače pouze Yukako jako Aoki a mladík Fujiwara. Když se rozhoduje poslední čas, kdo se z nich nabourá do jejich zabezpečení, vyhraje náhle Aoki. Jenže Aoki začne blednout, začne se jí potit celá tvář a vytrysknou jí slzy, když se nabourala do systému, v zadních vrátkách viděla čím se zaobírá klinika. Pokusy na lidech, zakázané operace, černý trh s orgány. Aoki viděla, co neměla! Vyděšeně, se slzami v očích od počítače uteče, přímo před samotným dokončením úkolu.
Co na to Fujiwara ...




(Obrázky jsou ilustračního charakteru, vytvořila jsem si je přímo pro tento příběh, tuto povídku, v generátoru programu ImageImage Creator v prohlížeči Bing. Obrázky na moje zadání vytořila umělá inteligence DALL - E. Tento program si může vyzkoušet, každý z vás zdarma na stránkách Bing Image Creator)

Napsala a vytvořila Dája Auryn Jakubičková 

6 komentářů:

  1. Páni, je to nahuštěné informacemi, ale cyberpunk mám ráda, hlavně kvůli té děsivé nemocniční stránce. Už jsem se bála, že tam nebude žádná zvrácená klinika :D ostatně do cyberpunku mě dostalo Repo, genetická opera.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné, napínavé, mě cyberpunk děsí... Především kvůli tomu, jaká je doba, jak krásně se žilo bez takových vymožeností, děti si hráli venku, jezdily na kolech, a celkově doba mého dětství byla v mnoha věcech lepší, než teď... Já zažil všechny tři druhy šikany, i kyberšikanu... Navíc se mi celý život dějí divné věci, hlavně co se týče jen elektroniky, tak výhružky, nadávky, a hodně nenávistné SMS bůh ví od koho. Mám samé nepřátele, nejhorší je že tváře znám, jen u pár z nich, u té bůh ví jak velké většiny, neznám tváře, nevím kdo vše to je.. Nebo divné telefonáty atd... Měl jsem strach vůbec jít mezi lidi... A nejen kvůli mým psychickým postižením dohromady, ale po těch SMS se má sociální fófibe o dost zhoršila... Takže ano děsí mě to... A nejen díky filmům, hororům, seriálům, creepypastám... Děsí mě budoucnost...

    Jinak vzkazy a reklamy sem prosím pro příště, https://pin.it/2UZrHSF sem patří vše co nepatří k mým článkům, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Sry špatný odkaz sem https://wangjiho-zakouti.blogspot.com/2022/05/vase-vzkazy.html?m=1

    OdpovědětVymazat