Vítám všechny, kteří milovníky fantasy světů a sci-fi příběhů. Doufám, že se vám moje povídky budou líbit. Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková.

neděle 28. května 2023

Výkřiky temnoty - Tajemství Vysokého Stromu


"Výkřiky temnoty" je soubor temných a strhujících, velmi krátkých hororových povídek, které čtenáře zavedou do světa hrůzy, neznámých bytostí a temných tajemství. Každý příběh v sérii přináší unikátní a děsivý zážitek, který čtenáře přiměje zadržet dech a zamrazit krev v žilách. Ponořte se do nitra hrozivých situací a setkávejte se s nebezpečnými bytostmi, které se pohybují v šeru temnoty. 

Odhalujte tajemství zapomenutých míst, kde se odehrávají zlověstné rituály a probouzejí se dávné zločiny. Během čtení budete přivěšeni na ostří nože, když se hlavní postavy potýkají s krutostí neznámého a musí čelit vlastním démonům. Ve "Výkřicích temnoty" se můžete těšit na nečekané zvraty, napínavé střetnutí s temnými silami a atmosféru naplněnou hrůzou. Každá povídka přinese nový a originální příběh, který vám bude připomínat, proč se tolik lidí bojí temnoty. Připravte se na neodolatelný a strhující horor, který vás vtáhne do světa, kde je každý stín plný nebezpečí a každý výkřik znamená, že se temnoty nelze uniknout. "Výkřiky temnoty" vás budou pronásledovat i po jejich dočtení a ukáží vám, že nejtemnější noční můry jsou ty, které se vkradou do vaší mysli. 




Výkřiky temnoty - povídka první - Tajemství Vysokého stromu

Malá vesnička Vysoký strom, uprostřed hlubokých lesů, se kdysi těšila velkému rozkvětu, ale po sérii záhadných vražd se proměnilo v duchovní zátaras plný strachu a nejistoty.

Emily byla tichá a plachá mladá dívka, která ve vesnici žila, byla obklopena tajemstvím. Otec ji opustil, když byla malá, a matka zemřela při nevyjasněné nehodě. Emily byla nucena se postarat sama o sebe již ve velmi mladém věku. Musela se naučit žít v opuštěném domě na okraji temných lesů.




Jednoho dne, když Emily vracela z nedalekého města, spatřila stín, který se pohyboval mezi stromy. Vnímala v něm nebezpečí a zdálo se, že je to stejný stín, který se vždy objevil před každou vraždou, jež vesničku v horách sužovala. Bylo to znamení, že vrah je znovu v pohybu. Aspoň tak o tom vypráví legendy a vzkazky.

Emily se rozhodla, že se postaví strachu tváří v tvář a objeví pravdu, která zahaluje tuto vesničku, kde žila od narození. Když přišla domů snažila si sama pro sebe sepsat seznam možných podezřelých a začala pátrat po stopách. Ve vesnici jí  lidé varovali, aby se nedostala do nebezpečí, ale Emily byla rozhodnutá odhalit pravdu.

Při svém pátrání objevila tajný podzemní tunel, který vedl k opuštěnému vězení, které kdisi stálo vysoko v horách v lesích jejich vesničky Vysoký les. Toto místo bylo dnes už opuštěným starým místem. Tušila, že zde musí být odpovědi na její otázky. Vstoupila do temnoty a cítila, jak se chladný vzduch kolem ní stahoval. Byla odhodlaná se vydat až na konec tunelu.

Když se Emily dostala k bráně vězení, objevila v ní člověka se zkroucenou tváří a zlověstným úsměvem. Byl to duch vězně Abrhama Graye. Abrham Gray, když ještě žil, chtěl jednoho dne utéct z věznice. Ve věznici si odpykával svůj trest. Byl to násilník a vrah. Soud rozhodl popravit Abrhama Graye. Gray se zalekl a rozhodl se utéct z věznice. Utekl, ale ztratil se v zapleteném podzemním tunelu a nedokázal najít cestu zpět. Jeho zlá, nečistá energie duše se stala zabijákem - temným stínem, který mohl za špatné události ve Vysokém stromu

Emily byla překvapena, ale nezalekla se. Věděla, že je na konci své cesty a musí se postavit svým démonům.

Mezi nimi vypukla dramatická konfrontace. Zabiják se pokoušel Emily zlákat na svou stranu, ale ona byla odhodlaná vzdorovat. Při jejich souboji byla Emily téměř poražena, ale najednou si vzpomněla, že má na krku amulet. Amulet se zeleným kamenem. Tento amulet dostala, od své maminky, v den, kdy se Emily narodila. Zvláštní amulet, který jí zanechala její matka. Byl to amulet síly a ochrany.

Síla amuletu přetekla do Emily a ta získala nadlidské schopnosti. S jejich pomocí přemohla ducha zabijáka Abrhama Graye a přivlekla ho před boží spravedlnost. Byla to výhra, ale také pochopení, že temné síly v městečku nebyly jen ve vrahovi, ale v každém z obyvatel. Protože temnota hledala své další těla.



Emily se rozhodla zůstat ve městě a bojovat proti temnotě, která ho pozřela. Přísahala, že nikdy nezavře oči před pravdou a že se postaví všem, kteří by mohli mít spojitost s vraždami. Zlo se nesmí tolerovat.

A tak se dívka Emily stala osvícenou bojovnicí proti temnotě. Její příběh se stal pověstí a inspirací pro ty, kteří se nebojí čelit vlastním démonům a hledat pravdu, ať je jakákoliv.

Autorem povídky je Dája Auryn Jakubičková


1 komentář:

  1. Zajímavý příběh, líbí se mi, jak píšeš... Špatně se hledá, někdo kdo umí psát, jen mi přijde, že občas vynecháš
    třeba například 'Jednoho dne, když Emily vracela z nedalekého města, spatřila stín, který se pohyboval mezi stromy.' tady třeba se například 'Jednoho dne, když se Emily vracela z nedalekého města, spatřila stín, který se pohyboval mezi stromy.' takto to zní lépe, nebo občas vynecháš tečku za větou. Ale to jsou jen drobnosti. 🤭😊☺

    OdpovědětVymazat