Vítám všechny, kteří milovníky fantasy světů a sci-fi příběhů. Doufám, že se vám moje povídky budou líbit. Autorem povídek je Darina Auryn Jakubičková.

středa 26. dubna 2023

Petragrillské kroniky - Dračí elfové Avnorti

Když Ea na konci prvního věku, za pomocí magie s národem Zimna, vytvořil první posvátný oheň Itáráthush, ze kterého vzešlo devět draků, se také zrodila rasa dračích elfů. Dračí elfové nebo také Páni draků, byli žijícími avatary draků. Dračí elfové, tu byli, aby draky ochraňovali, vychovávali je a starali se o ně. Draci se usídlili na hoře Dračí dráp nad Dračí roklinkou, která leží mezi Mokošskými horami a Ghúdwinskou nížinou.

Dračí elfové jsou vysocí, štíhlí s velkými špičatými uši, jsou dobří lovci, hbitý, rychlý v běhu. Jsou to rodilý bojovníci, žijí v kmenech velkých rodin. Uctívají draky jako posvátné bytosti. Dračí elfové se neradi něčemu či někomu podrobují. Mají mezi sebou šamany, kteří vysoko v horách žijí v dračích chrámech, které vybudovali, a zde se oddávají dračí magii, která zůstává skryta okolnímu světu.

Dračí elfové po nedobrovolném, obětování draků, zanevřeli na mocného Ea. Později vytvořili společně s Patrony, Dračí alianci. Společně pak na vzdory nebezpečí z úniku zla Allal z Gatehellu, narušili ohnivou bránu z draků a rozhodli se draky dostat zpět.


(Obrázek je pouze ilustračního charakteru)

Žádné komentáře:

Okomentovat